HLB Van Daal/DS DS 3 – Bok DS 1

Daar gingen we dan met 3 auto’s op pad. In de auto’s ging het vooral over de nederlaag van vorige week. Die Mikasa ballen zijn niet echt ons favoriet is gebleken. We wilden beter volleyballen dan vorige week, dus met vertrouwen en enthousiasme stapten we uiteindelijk de hal binnen. Al snel ebde ons enthousiasme weg, toen we zagen met welke ballen er werd gespeeld. Opmerkingen als: “ Nee niet weer die ballen!” en “Zet mij maar 4 sets op de bank! ” vlogen in het rond. De toon was gezet….

Tijdens de eerste set begonnen we wat wisselvallig. Al leek het wel in ons voordeel uit te pakken. Alyssa zorgde voor leuke puntjes aan het net en Michelle dook er wat ballen uit. Helaas was dit niet voldoende om de set binnen te slepen. Het onwennige van een lichtere bal zorgde voor veel uitgeslagen ballen. Maar hopelijk 2de set nieuwe kansen.

De 2de set vonden er wat wissels plaats. Het team ging steeds beter spelen. De Kapelse Muur met wisseling van Jessica&Marit en Isolde&Marit zorgde voor een ijzersterk blok. Steeds meer enthousiasme zorgde ervoor dat we er in gingen geloven. We hebben de set ook binnen gehaald. Betekende dit dat we ook kunnen winnen van de vloek van de Mikasa ballen?!

De 3de set begonnen we met dit enthousiasme. Het ging ook wel redelijk, nog niet echt ons niveau maar het was oké. We stonden zelfs voor, maar ineens sloop er wat onzekerheid aan onze kant erin. De pass kwam niet meer goed aan, waardoor er weinig gevarieerd werd in de aanval. Steeds meer ging er naar buiten, waardoor het te voorspelbaar werd voor de tegenstanders. Helaas ondanks onze voorsprong hebben we de set moeten weggeven.

Dan de hopelijk voorlaatste set, want als we nu winnen is er nog kans om te winnen. Niet alleen van de tegenstanders maar ook van de vloek van de Mikasa ballen. We begonnen positief, want de pass werd weer netjes gebracht. Er zaten lekkere aanvallen van Mandy en Stephanie bij aan het net en ook de service van Carleijne zorgde voor wat puntjes. We stonden weer voor en dan ineens kwam die vloek weer om de hoek kijken. Ineens werd de ene na de andere bal niet meer gebracht bij het net en maakten wij het onszelf onnodig moeilijk. Dus helaas moesten we deze set ook inleveren bij de tegenstanders. Hopelijk hebben we aanstaande zaterdag meer geluk, want het zou leuk zijn als we weer lekker kunnen volleyballen.