Bok DS 1 – Vollido DS 1

Wedstrijdverslag BOK DS1 – Vollido DS1

Ongeveer anderhalve week na onze uitwedstrijd tegen Volley Tilburg op donderdagavond stonden wij afgelopen zaterdag thuis oog in oog met Vollido DS1. Zij twee punten uit drie wedstrijden, wij iets meer wedstrijden met een beter resultaat, maar dat beloofde nog niets voor het verloop van de wedstrijd. Coach Ton wees ons erop dat wij scherp moesten blijven, zodra wij zouden verslappen zouden zij daar wel eens heel handig gebruik van kunnen maken en zo sets binnenslepen. Daarentegen bleek wel tijdens het inspelen al dat het tempo van het spel van onze kant moest komen.

Het startsignaal van de wedstrijd werd gegeven door scheidsrechter Jack en we konden beginnen! De eerste paar punten waren vooral in het voordeel van Vollido, maar we hebben ze geen kans gegeven om uit te lopen. Wat wij overigens wel deden toen we daar de kans voor kregen: maar liefs zeven punten achter elkaar op naam van Isolde. Door deze goede servicereeks hadden wij een gat geslagen van, je raadt het nooit, zeven punten! De weg richting setwinst was ingezet. Aan het net verdeelde Muriël het spel goed en wist iedereen, maar bij uitstek Stephanie en Jessica, hun puntjes mee te pakken. Halverwege leek het even erop dat Vollido ons in de tang had met één van hun services, dus werd Dinah ingebracht in de hoop hun spel te ontregelen. Dit lukte, want de serie bleef slechts bij vier punten. Nog meer pech voor hen, want na hun mini-inhaalslag troffen zij de service van Marit en zij wist met maar liefst vijf services op haar naam de set binnen te slepen. 1-0!

Set twee verliep op vergelijkbare wijze als set één. Vollido leek even goed te starten, maar vanaf de 4-4 op het scorebord ging bij ons de knop om en werd punt na punt gemaakt. Ondanks dat Vollido veel ballen van de grond haalde en ook niet op gaf, hielden wij hen met onze service succesvol onder druk. Vooral op de service van Lynette hadden ze geen antwoord, deze was in set twee zelfs goed voor zeven punten! Maar ook Muriël was, ondanks haar schouderklachten, serverend te sterk voor ze. Daar was Vollido zodanig van onder de indruk (denk ik) dat ze het ons de rest van de set niet meer moeilijk gemaakt hebben. Met een keurige 25-17 werd de set door ons gewonnen.

Berucht en beroemd, zo wordt de derde set ook wel genoemd. In een wedstrijd waar wij aan de verliezende hand zijn, is dit vaak ons hoogtepunt, terwijl bij een goede wedstrijd van onze kant het in de derde set nog wel een in wil kakken. De boodschap voor set drie was dan ook om dit zien te voorkomen: blijven gaan en eigen spel spelen. Het begin ging steeds gelijk op, beide teams maakten af en toe een fout in de service, maar scoorden het punt daarna wel weer met de aanval. Tot er 11-11 op het scorebord stond. Ons spel kakte even in, wat miscommunicaties met de aanval en in de verdediging en hier maakten zij handig gebruik van. Gelukkig hebben we de afgelopen wedstrijden ervaren dat wij best een handje hebben in op karakter een achterstand inhalen. Dit werd dan ook keurig gedaan waardoor we nauwelijks in de problemen zijn gekomen en van setverlies geen sprake leek. Helaas viel Stephanie halverwege de derde set geblesseerd uit. Haar plek werd goed overgenomen door Carleijne, die met haar service uiteindelijk de derde set binnen sleepte. 3-0, so far, so good!

Het is altijd een fijne gedachte als je aan set vier begint en weet dat je de wedstrijd alweer niet meer kunt verliezen. Maar, in een wedstrijd met zo’n tegenstander weet je ook gewoon dat je vijf punten moet pakken. Vollido had het ons even moeilijk gemaakt en lieten zien dat zij niet voor niets in de promotieklasse spelen, maar wij waren (als ik zo vrij mag zijn) toch wel echt de betere partij. In het begin van set vier werd de toon opnieuw gezet door goede servicereeksen van Marit en Lynette. Maar, Vollido gaf niet op en wist zich uiterst goed terug te knokken tegen onze service en aanval. Tijdens de time-out aan het einde van de set bleek dat Muriël erg duizelig was en werd Alyssa ingebracht om haar te vervangen. Na twee succesvolle services was er slechts nog één fout van Vollido nodig om setwinst voor ons te garanderen. Eindstand: 4-0. Vijf punten in de pocket die ons voorlopig keurig in de top 3 houden. Op naar volgende week in Bladel!