Volley Tilburg DS 4 – Bok DS 1

Beter laat dan nooit 😉

Op een donderdagavond reisden we af naar Tilburg. Het beloofde een lastige avond te worden. De Tilburgse dames hadden nog maar weinig verloren. Ook Ton had ons voorbereid op een sterk team met ex- divisie speelsters. Zouden we dan echt geen schijn van kans maken?

Tijdens het inslaan werd het aan onze kant steeds stiller. Onze tegenstander was erg goed. Er werd flink doorgeslagen. Het zag er allemaal best ‘profi’ uit. Toch hadden we er zin in. Gewoon lekker spelen en ons niveau halen was het doel. We gingen ervoor.

Ton liet deze avond aan zich voorbij gaan en gaf de coaching uit handen aan Onno die dat ook deze tweede keer weer erg goed heeft gedaan. De eerste set begon onzeker. Als de reporter zich niet vergist, kwamen we 3-0 achter. Daarna ging er een knop om. Stephanie was in deze fase van de wedstrijd een zekerheidje in de aanval en bracht ons langs zij. Er werd hard gewerkt en met lef gespeeld. Het ging eigenlijk best wel goed. We hielden dit vast tot aan het einde van de set en geloof het of niet, we wonnen! Dit hadden we niet verwacht! Ik denk onze tegenstander ook niet..

In de tweede en derde set speelden we weer goed. Uiteraard kwam de kwaliteit van Tilburg af en toe bovendrijven met snelle, harde aanvallen en een goeie floater service. Toch gingen we goed mee. In de tweede set maakten we helaas teveel eigen fouten. Ik denk dat we wel zeven keer uit of in het net geserveerd hebben. Ons goede blok en nog steeds prima aanval bleek helaas net niet genoeg. De tweede en derde set gingen verloren.

De vierde set is geen vermelding waard. We presteerden het maar elf punten te maken. Waar het aan lag? Ik denk dat het op was. Een slecht einde van een wedstrijd waarin we drie sets prima hebben gespeeld. En het was een leuke wedstrijd! We kijken er alvast naar uit het Tilburg bij de return in Kapelle weer erg moeilijk te maken.

Gr. Jes