BOK Clubkampioenschap 2×2 2022

Na de welbekende onderbreking van 2 jaar kon er eindelijk weer eens een toernooi gespeeld worden.

De wisselbeker was keurig opgepoetst door de winnaressen uit 2019 Alyssa&Jessica en het beloofde een historische avond te worden. De nieuwbouw was immers zover gevorderd dat vandaag wel eens de laatste keer op donderdag in de oude hal spelen zou kunnen zijn.

Daarnaast was kledingsponsor BKS aanwezig met allerlei volleybal spullen. Enerzijds om nader kennis te maken met BOK, anderzijds natuurlijk om een centje te verdienen.

Maar de meesten kwamen natuurlijk vooral om geschiedenis te schrijven als BOK-clubkampioen… De indeling van de teams gebeurde op de inmiddels bekende wijze. In totaal werden 13 teams verdeeld over 3 poules. Er zaten leuke combinaties bij, dus spektakel gegarandeerd.

Al tijdens de 1e speelronde zat de sfeer er goed in. Volledige inzet van iedereen, spectaculaire reddingen en lange rallys, de eerste zweetdruppels en hier en daar al wat oerkreten, een genot om te zien en te horen.

In poule 1 was het team met Carleijne en Mohammad duidelijk te sterk. Teams Nina/Karl, Angela/Wim sr en Hannah/Rein hadden het nakijken.

In poule 2 was het iets spannender, al wist team Alois/Alex uiteindelijk alle wedstrijden te winnen. De andere teams waren hier Eline/Wim jr, Alyssa/Mark en Hanna/Rinus.

In poule 3 tenslotte ging het er, met uitzondering van nr1, spannender aan toe. Hier streden 5 teams om de poulewinst. Duidelijke winnaar was hier team Thomas/Tom. 2e werd hier, toch enigszins verrassend, team Frits (onze oudste deelnemer)/Paul, terwijl Anouk/Arjan, Priscilla/Emiel en Erik/Arie gelijk eindigden in de poule.

Dat betekende wat rekenwerk voor de spelleider… Vervolgens werden de finale rondes afgewerkt. Er moest immers nog een kampioen worden bepaald. Een aantal jonge dames moesten begrijpelijk, gelet op het late tijdstip, forfait geven. Toch heel goed gedaan meiden!

Gelukkig konden de finalisten ongewijzigd verder. Carleijne/Mohammad gaven heel goed partij tegen Thomas/Tom, het was heel spannend, maar bij het laatste fluitsignaal had laatstgenoemd team net een punt meer gescoord. Ook Alois/Alex gaf in de volgende wedstrijd goed partij, maar uiteindelijk bleek het team Thomas/Tom de uiteindelijke winnaar. Proficiat.

In de troostfinale was Carleijne/Mohammad iets sterker dan Alois/Alex. Naast de felbegeerde wisselbeker krijgen de winnaars Thomas/Tom een jaarcontract aangeboden om volgend seizoen mee te spelen bij het team van H1.

Terugkijkend vond ik het weer een geslaagde avond, ook gelet op de positieve reacties na afloop. We nemen afscheid van onze oude hal, maar er komt een mooie nieuwe accommodatie voor terug. Ook daar gaan we vast veel sportpaleizen beleven.

Met dank voor jullie sportieve inzet op naar het volgende toernooi. 30 juni BOK/AFAS recreatief 2022. De inschrijving is bij deze geopend!.

Gr Jack

De winnaars Thomas en Tom.

PS ook bij de mini’s zijn de clubkampioenen bekend:

En nogmaals de blije en trotse winnaars Fleur en Kim.