Wedstrijdverslag Groene Ster D1 – BOK D2 zaterdag 6 april 2019

Een verslag van de laatste uitwedstrijd van Dames 2 dit seizoen.

De laatste wedstrijden van het seizoen wordt het personeelsgebrek bij D2 steeds nijpender. Myrna heeft familieverplichtingen, Denise is nog steeds geblesseerd, Wendy is definitief terug naar het land van de Limburgse vlaai en Joëlle en Sylvana hadden werkverplichtingen. Ondanks verwoede pogingen liet Sylvana zich niet omkopen. Vorige week was het aan te vullen met speelsters van D3, maar die hadden nu hun eigen wedstrijd. Dus zat er niets anders op dan de oude Bokken van stal te halen, inclusief recreant Tanny. Drie 50-plussers moeten aan de bak! Gelukkig hadden we 1 wisselspeler, zodat de oudjes af en toe wat rust konden krijgen.

De eerste set beginnen we wat onwennig. Franciska staat normaal gesproken libero, maar moet nu ook aan het net aan de bak. Tanny is geheel nieuw binnen het team en moet nog even haar weg vinden als ze er voor Annie ingewisseld wordt als diagonaal. We kijken al snel tegen een achterstand aan tegen een tegenstander die voortvarend van start gaat met leuke smashes, een aantal vervelende services, afgewisseld met prik- en plaatsballen. We blijven achter de feiten aan lopen en verliezen de set met 15-25.

Op naar de volgende set. Iedereen weet nu waar ze moet staan en we beginnen goed. De pass komt goed, de set up ook en vervolgens maken Angela en Marjet het aan het net overtuigend af. Mede dankzij een goede servicereeks van Tanny en diepe plaatsballen van Anouk, komt Groene ster er niet aan te pas, wat resulteert in een klinkende overwinning voor ons met 13-25.

Dat geeft moed voor de derde set en we zijn vast besloten om het goede spel van de 2e set door te zetten. Het begin van de set starten we goed. Daarna worden we een aantal keren verrast door diepe plaatsballen van de tegenstander en korte balletjes in het midden. Daarbij opgeteld een goede servicebeurt van wederom die lastige serveerster, ballen die tussenin vallen en ballen die in het net worden geslagen, staan we vrij snel weer achter. We weten het tij helaas niet te keren en de tegenstander komt steeds meer in de flow. Helaas verliezen we deze set met 25-16.

In de vierde set beginnen we redelijk gelijk op. Bij 6-6 komt weer een lastige service. Passes ketsen weg, zelfs bij de eigenlijke libero. Annie komt erin voor Franciska, maar de pass blijft lastig aan het net te krijgen. Als dat dan al eens lukt wordt de aanval niet scorend afgemaakt. Groene Ster verdedigt goed en weet bij ons de gaatjes goed te vinden. Als de scheidsrechter een bal die een halve meter uit is ook nog in geeft voor Groene ster, knakt er iets bij de Bokjes en is het geloof in eigen kunnen weg. Dat is terug te zien in de stand, 12-25.

Toch nog 1 setje gepakt van een ploeg die aardig wat plekjes boven ons stond. Zou het genoeg zijn om aan P/D wedstrijden te ontkomen? ’s Avonds komt de verlossende uitslag, de ploeg die onder ons stond heeft met 4-0 verloren en kan ons dus niet meer inhalen. Yess, we’ve made it, de handhaving in de 2e klasse is een feit! Met dank aan Tanny deze wedstrijd en de invalsters van D3 gedurende het seizoen.

Ingezonden door Franciska