AVC ’87 HS 3 – BOK HS 2

Of : dr. jekyll en mr. hyde

Onze eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen vond plaats in de sporthal van Tholen , de Meulvliet.
De reis naar Tholen verliep niet zonder slag of stoot, want de reguliere weg via afslag Rilland was afgesloten. We kwamen daar pas achter toen we voor de afzetting stonden, want deze zelfverzekerde (lees eigenwijze) mannen keken natuurlijk niet op de navigatie die dit wel degelijk aangaf…Rondrijden over Bergen op Zoom was het devies.  Achteraf leek dit helemaal niet zo’n slechte omleiding want het leek of we sneller ter plaatse waren dan normaal.

Maar nu de wedstrijd….

De titel van het verhaal zegt het al, een wedstrijd met 2 gezichten en 2 zijden aan het net.

Vandaag was Jelle gelukkig in de gelegenheid om mee te spelen, immers, vandaag was zijn moeder jarig, dus moest hij vanavond thuis zijn, om dit te vieren.
We starten met Arjan en Jack, Wim sr en Jelle, Rinus en Karl. Rieni op de bank.

Bekende gezichten aan de andere kant van het net, en net als bij ons, één persoon die geen grijze haren had en wellicht de punten zou gaan maken.

We starten de set als een stel kranten en stonden al snel op grote achterstand.
Alle twijfelballen vielen in het voordeel van AVC en andersom ging bij ons van alles mis.

Hier was geen eer aan te behalen en we waren blij om boven de 10 uit te komen deze set.
Iedereen en niemand speelde verdienstelijk.

Set 1 : 25 – 14

De tweede set was een kopie van de eerste set, echter, nu vielen alle twijfelballen in ons voordeel en ging er bij de tegenstander niets, maar dan ook niets goed. Met Rieni op de plek van Karl ging alles voor de wind. Jelle scoorde prima op het midden en Jack en Arjan konden de matige pass nog altijd goed doortikken en zo scoren. Al snel stonden we dik voor en kwamen de 2 gezichten van de teams naar boven. De ene set alles kunnen en de volgende set niks klaar maken en andersom….
Of zouden er foute aardstralen onder het andere deel van het veld zitten ??

Set 2 : 16 – 25

De 3e set moesten we weer naar de andere kant en………ja hoor…alles ging mis.
Terwijl bij de tegenstander alles lukte en goed viel. Meteen hadden we het gevoel dat het deze set er niet in zat en gingen we alle uitvluchten erbij zoeken. De deur van de kleedkamer stond open, daarom ging de service telkens uit. De aardstralen oh ja….
Zelfs Jelle kwam niet tot scoren en Karl serveerde bijna alles uit.
Wij waren opnieuw mr. Hyde (of was het dr. Jekyll ??)

Set 3 : 25 – 15

Na de wissel en het begin van de 4e set, wisten we het zeker. Het lag aan de andere kant.
We gingen weer lekker van start, in eerste instantie gelijk opgaand, maar allengs de set vorderde liepen we steeds verder uit, met name door goed serveerwerk van Wim sr en Karl.
Jelle maakte de punten op het midden en Rieni kon met geplaatste ballen ook veel punten binnen sprokkelen. Het ging wederom gezwind en voordat we het wisten sleepten we de 5e set eruit met een aanzienlijk verschil.

Set 4 : 10 – 25

We wisten het nu zeker. De aardstralen aan de andere zijde van het net deed het team wat daar speelde de das om.
Jack won de toss voor de 5e set en koos natuurlijk voor de behekste kant van het veld. Immers, zo konden we de 5e set na de kantwissel binnen halen.  We starten de set met Jack en Arjan, Jelle en Wim sr, Rieni en Karl. Rinus zorgde voor de druk van de bank.
Gek genoeg ging het begin van de set gelijk op en kwamen zelfs op een kleine voorsprong. We wisselden op een stand van 6 – 8.
Blijkbaar was de negatieve magie uitgewerkt en profiteerden wij daarvan.
Natuurlijk speelden we ook beter en maakte de tegenstander meer fouten dan ons.
Uiteindelijk wonnen we de set….

Set 5 : 10 – 15

en konden we met een goed gevoel naar huis met 3 punten in de pocket en een tweede plaats op de ranglijst. Volgende week een mooie thuiswedstrijd tegen de jongens van Stevo HS 3. Komt allen aanmoedigen !!!