VV Stevo DS 1 – Bok DS 1

De Zeeuwse derby

VV Stevo DS1 – Bok DS1

4-0

Op 23 november reist de selectie van Bok Dames 1 af naar het Zeeuws-Vlaamse Zuiddorpe voor de veelbesproken Zeeuwse derby, die voor onze Zeeuws-Vlaamse coach Ton natuurlijk al helemaal een topper is! Willen we in de nek van de Burgst Breda blijven hijgen, dan moeten we zeker een paar punten meenemen naar ons Zuid-Bevelandse Kapelle. Helaas moeten we Ilja deze wedstrijd in het veld nog missen, maar gelukkig is ze er wel bij om ons toe te juichen. (wat hopelijk deze keer wél goed gaat.) Ook Muriël is weer komen aanscheuren vanuit Duinkerke om het team te versterken. Met de heerlijke zelfgebakken brownies van (de jarige) Ilja op onze maag, starten we de wedstrijd.

De eerste set kijken we al snel tegen een achterstand aan. Stevo heeft een goede service en deze weten we maar lastig onder controle te krijgen. Het is te onrustig in het veld, waardoor we ons eigen ding niet kunnen doen. Dit is niet het Bok dames 1 dat wij kennen van de afgelopen weken. Toch weten we met vlagen goede rally’s te laten zien en lijken we met een lekker blokje van Alyssa weer in een wat betere ‘flow’ terecht te komen. Helaas weten we dit niet vast te houden en verliezen we de eerste set met 25-16.

Nieuwe set, nieuwe kansen. We krijgen ietsjes meer grip op de wedstrijd en laten beter spel zien dan in de vorige set. Met onder andere knap verdedigend werk van Stephanie komen we ook meer aan aanvallen toe, maar de eigen fouten en onrust in het veld blijven nog wel een beetje. In de time-outs wordt door Ton aangegeven dat we vooral het midden moeten gebruiken. Er mochten dan af en toe zeker weer lekkere balletjes op de buiten geslagen worden, de verdediging van de tegenstander zat er dan vaak toch weer goed bij. Zodoende wordt geprobeerd het midden meer te gebruiken, maar omdat de pass niet altijd goed komt, kunnen we de middenaanval niet optimaal benutten. Aan het einde van deze set laten we weer vlagen van ons spel van de afgelopen weken zien, maar het is niet genoeg. Ook deze set gaat naar de tegenstander.

Na twee verloren sets geven we de moed nog niet op. De prognose was 2-3 en die kunnen we nog steeds waarmaken. ‘We zijn gewoon dieseltjes,’ – aldus Alyssa. De slotfase van de tweede set begon er steeds meer op te lijken en we zijn van plan dit spel voort te zetten. Met een goede dosis wilskracht gaan we de derde set tegemoet.

De derde set is een set met veel mooie rally’s en ook onze Kapellse muur wordt weer gezet door onder andere Marit, Jessica en Isolde. Een leuke set met zeker een kansje voor onze ploeg. De tegenstander gaat variëren in de aanval en zoekt de gaten op met prikballen die we niet altijd van de grond halen. Dit is de set waar we het hadden moeten doen, maar helaas weten we het niet af te maken in de slotfase. Deze set eindigt in een 25-20.

Een setje voor de eer zou leuk zijn… Helaas weten we het spel van de derde set niet door te zetten. Er worden wederom weer te veel eigen fouten gemaakt en ook de service van Stevo weten we niet onder controle te krijgen. Ze weten ons weer uit de wedstrijd te krijgen en Stevo gaat er ook vandoor met de 4e set…

Helaas hebben we onze meerdere moeten erkennen in de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen. Het was een wedstrijd met te veel onrust en eigen fouten, maar op momenten dat we minder eigen fouten maakten en het tempo opvoerden, waren we misschien wel de betere ploeg. Hopelijk kunnen we op 1 februari, wat nu nog ver weg lijkt, onze revanche nemen tegen Stevo. Maar eerst zullen we volgende week afreizen naar Den Dungen om het tegen HLB Van Daal DS 3 op te nemen!