Bok DS 1 – De Moriaan Symmachia Roosendaal DS 2

Wedstrijdverslag BOK DS1 – De Moriaan Symmachia Roosendaal DS2

Afgelopen zaterdag, 14 december 2019, stond voor ons de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op de planning. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want onze wij waren slechts één punt verwijderd van het puntensaldo van onze tegenstander. Met, voor de laatste keer, een complete selectie stonden wij om 18.00 allemaal in de kantine. Er stond eerst nog een ‘vergadering’ of ‘overleg’ van coach Ton op de planning. Dat leek goed te gaan, totdat we de coach van Symmacia verdachten van afluistering en we erachter kwamen dat er geen druiven waren. Paniek! Gelukkig konden Tom en Britt ons daarmee uit de brand helpen en kwamen ze beide een doosje druiven brengen nog voor de wedstrijd begon. Maar, we stonden op scherp!

Dat bleek ook gelijk in de eerste set. Met de vaste opstelling in het veld die klaar was de tegenstandsters op te vreten en de vaste support vanaf de zijlijn werden de eerste punten in het voordeel van BOK gemaakt. Servicedruk, een goed blok: aka de Kapelse Muur en snelle blokverdediging is op zo’n moment alles dat je nodig hebt om een maatje groter te zijn dan je tegenstander en dat hadden we! Ondanks dat moeten we niet vergeten dat wij tegen een gewaagde en dus ook goede tegenstander staan te spelen, die ook als het moet hun punten kunnen maken. Maar, dat weerhield ons er niet van om in de eerste set er met de winst vandoor te gaan! Het werd 25-19.

De tweede set begonnen we iets minder scherp dan de set ervoor. Het was vanaf het begin af aan wat onrustig in het veld, wat leidde tot een achterstand in de beginfase van deze set. Een sterke service van Symmachia nam ineens het voortouw. We stonden 3-8 achter, maar wisten ons knap terug te knokken door opnieuw de servicedruk, de aanwezigheid van de Kapelse Muur en onze snelle blokverdediging. We beschikten over een flinke dosis doorzettingsvermogen en knokten ons knap naar een 25-20 overwinning in deze set!

De derde set startte coach Ton opnieuw met een kort overleg. Hij zette zijn spelverdelers op scherp: Marit moest goed gebruik maken van haar lengte en Muriël van haar slimheid; dan zouden we wel winnen! Zou het dan echt zo simpel zijn tegen zo’n tegenstander? Nou, wel dus! We begonnen de set met een ruime voorsprong, maar naarmate de set vorderde, kwam Symmachia steeds dichterbij of zelfs over ons heen. Dit betekende een tandje erbij voor de ladies van BOK! Maar, alsof de tegenstander dat gehoord had, gingen zij ook ineens gas bijgeven. Het bleef een spannende strijd tot het einde. Zeker toen bij 24-25 de hand van teller Jack omhoog ging vlák na het fluitsignaal van de scheids. Op dit cruciale moment in de wedstrijd stelde hij een opstellingsfout aan de kant van Symmachia vast. De scheidsrechter kwam van zijn stoel en beoordeelde de situatie. Na een klein conflict werd de wedstrijd verder gespeeld, maar het was ondertussen wel 25-25! Dit betekende gewoon nog alle kans voor BOK om ook deze set toe te eigenen. En dat deden we, na een lange, zenuwslopende strijd. Setpoint na setpoint voor beide teams eindigden uiteindelijk in een 31-29 winst voor ons!

Vol euforie gingen we de vierde set in. Iedereen met een lach van oor tot oor, want wie had gedacht zo’n wedstrijd te spelen tegen de voorlopige koploper? Niemand! Maar, nog niet te vroeg juichen natuurlijk, want we kunnen nog steeds één punt weggeven. Dus, met de volledige focus op en tempo in het spel hadden wij al vlug de voorsprong te pakken. Die liep op een gegeven moment op tot wel 8 punten! Bizar.. Aan het eind werd het ineens spannend, want van Symmachia haalde 6 punten achter elkaar naar hun kant en kwamen dus akelig dicht in de buurt bij ons puntenaantal. Maar, dit zette de speelster van BOK op scherp, want we moesten en zouden ze zonder punten naar huis sturen. En dat deden we! Met 25-20 wonnen wij ook de laatste set!