Bok JA 1 – De Burgst Breda JA 1

Bok JA1- de Burgst Breda JA1

Op 19 september 2020 stond de eerste wedstrijd van Bok JA 1 op het schema. De tegenstander was de Burgst Breda, een tot nog toe onbekend team, maar daar zou snel verandering in komen.

Voor de wedstrijd begon, kwam het team van Bok voor twee verrassingen te staan. De eerste was dat ze met het net op herenhoogte gingen spelen, iets waar nooit op was getraind door velen, en dit bericht werd dan ook niet positief ontvangen. Een aantal hadden alvast besloten dat het kansloos was om te blokkeren, en waren ook zeker niet van plan het te proberen, maar Anouk opperde dat de charmes van de meisjes en wat zelfvertrouwen alles was wat we nodig hadden.

De tweede verrassing kwam tijdens de warming-up van Bok, toen de coach van Breda constateerde dat het merendeel van het jongensteam van Bok uit meisjes bestaat, terwijl er geen enkel meisje te vinden was in het team van Breda. De coach en het team zelf deden hier wat lacherig over, iets wat Bok dan weer motiveerde om extra hun best te doen, want een meisjesteam in een competitie met jongens zijn is toch helemaal geen nadeel? Toen de jongens eenmaal binnenkwamen, kwamen wij echter tot de conclusie dat de jongens van Breda allemaal 2 koppen groter waren. Velen van Bok zagen het maar somber in en verwachtten niet veel van de wedstrijd, maar het was Anouk al snel opgevallen dat het niveau niet zo veel verschilde als de lengtes, iets wat al vroeg in de wedstrijd bevestigd zou worden.

In de eerste set kwam Breda door een aantal goeie servicebeurten al snel op een flinke voorsprong, maar deze werd beantwoord door een goeie servicebeurt van ons, wat het weer recht trok. Toen de stand eenmaal gelijk was, bleef hij dit ook voor een lange tijd. Het ene moment stond Bok voor en het andere moment Breda, een trend die zich gedurende de hele wedstrijd voort zou zetten. Breda eindigde met een goede servicebeurt, die te sterk was voor Bok, en de eerste set eindigde in 20-25.

De tweede set begon hetzelfde: Breda kwam voor te staan dankzij hun sterke service, BOK leek het recht te trekken, maar kreeg geen grip op de wedstrijd, waardoor Kapelle de hele set net een paar punten achterliep. Tegen het einde aan leek Bok nog een comeback te maken, maar dit was valse hoop, en de set eindigde in 21-25.

Een beetje teleurgesteld, maar best bereid om 5 sets te spelen, kwam Bok bijeen. Breda leek dan wel sterker, zeker tijdens het serveren, maar ze waren een nieuw systeem aan het oefenen en dit verliep nogal chaotisch. Hier moesten we gebruik van maken, en dat deden we ook, maar na een voorsprong van 5 punten waren we het alweer vergeten en kwam Breda terug. Ook deze set schommelde van de ene naar de andere kant, en was zeker weten de spannendste tot zover, maar jammer genoeg eindigde ook deze set in een 21-25 voor Breda.

Breda had dan wel gewonnen, maar dit betekende niet dat we zonder punten de kleedkamer in moesten. Bok was nog lang niet moe maar wel hongerig naar het ene puntje, dat ze toch wel verdienden, werd unaniem besloten. Misschien was het omdat Breda tevreden was, misschien was het omdat Bok gewoon een net iets te lange warming-up nodig had, maar deze laatste set was van ons. Bok bleef de hele wedstrijd minimaal twee punten voor op Breda, tot het op den duur 21-14 stond. De coach van Breda vroeg een goed-getimede time-out aan, waardoor Bok even uit zijn spel was en de stand binnen no-time 21-19 werd. Dit werd veel te spannend, en gelukkig kwam Bok weer terug en eindigde de set met 25-21, iets waar de meesten best tevreden mee waren. Anouk was trots op ons, en Jessica en Nina waren over hun angst voor het heren net geholpen, dus ook al hadden we verloren, het was wel een geslaagde wedstrijd.

Rein Helmendach.