Bok DS 1 – De Burgst Breda DS 2

Wedstrijdverslag BOK dames 1 – Burgst Breda dames 2

Na een zeer zonnige zomer vol met beachvolleybal geweld (en ook voornamelijk plezier) op het Dishoekse strand, een oefenwedstrijd tegen Forza Ds1 in Bruinisse en het zeer geslaagde en gezellige BOK 4-kamp van afgelopen week kon het eindelijk na de extreem lange volleybalstop weer beginnen: de allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Uiteraard een beetje aparte start met veel afstand en regeltjes wat nog steeds onwennig voelt, niet juichen, roepen, yellen en samen zingen onder de douche, maar wat zijn we er klaar voor!

Dit seizoen gaan we bijna op dezelfde voet verder als met wie we afgelopen seizoen (te vroeg) zijn geëindigd, maar er zijn wat kleine wijzigingen: we hebben een nieuwe aanwinst mogen verwelkomen die jullie allemaal allang in de zaal hebben gezien maar nog niet in wedstrijd actie: Lynette. Daarnaast is onze spelverdelende professeur de Français terug in Nederland en daar blijft ze gelukkig voorlopig. Dus met 11 man sterk, waarvan Ilja in blauw gaan we hopelijk een lange succesvolle competitie tegemoet.

Deze wedstrijd mochten we spelen tegen de Burgst Ds2. Enkele (in ieder geval ik) waren in de veronderstelling dat de Burgst Ds1 was gepromoveerd afgelopen jaar en dat we tegen een ander team moesten spelen. De Burgst Ds1 heeft zich echter teruggetrokken uit de derde divisie en speelt dit seizoen met minder teams in een andere samenstelling, Nevobo kon alleen niet meer de naam van de Burgst Ds2 in Ds1 terug veranderen. We speelden dus toch tegen een groot deel van de Burgst Ds1. We begroetten elkaar middels een Covid-proof wave en we konden van start. Én dat was een zeer vliegende start, we zetten hen meteen onder druk en wisten hen heel lang op 0 punten te houden. Een zeer mooie servicereeks van Muriël dus, maar ook aanvallend was er zeer weinig op het spel aan te merken en deden we verdedigend wat we moesten doen. De eerste en de tweede set lieten we erg mooi spel zien en was onze opdracht om de druk er gewoonweg maar op te houden. Heel vaak waren de aanvallen niet te houden of werden aanvallen van de Burgst afgeblokt of gewoonweg goed verdedigd – Op één geblokkeerde aanval van Lynette na, waarna de Burgst zichzelf niet kon bedwingen om in euforisch gejuich uit te barsten. Uiteraard was het een kwestie van tijd totdat Lynette dat weer rechtzette en de tegenstander de mond werd gesnoerd ;). Twee sets uit het boekje dus. Heerlijk om zo te beginnen. Setstanden (set 1: 25-13 / set 2: 25-17).

Tot zover de eerste twee sets, daar kwam in de derde set behoorlijk wat verandering in. Veel eigen fouten, de Burgst in haar spel laten komen en weinig samenhangend spel zorgde voor een totaal omgekeerde wereld. Wat zonde om deze set te laten liggen en te verslappen ten opzichte van de eerste twee sets. (Set 3: 18-25). De opdracht voor set 4 is duidelijk.. Winnen. Dat lijkt op dat moment nog niet zo evident, de set begint enorm rommelig. Wederom veel eigen fouten en we speelden het spel van de Burgst. Op het juiste moment wisten we nog het spel naar ons toe te trekken en de foutenlast wat te beperken waardoor we de set in winst konden omzetten. Deze 3-1 winst was kantje boord, maar wel verdiend. Stephanie had een vooruitziende blik want die had alvast appeltaart voor de overwinning gebakken (en voor haar verjaardag). Op naar volgende week, dan spelen we weer thuis, dit keer tegen Zuvo die dit weekend (2-3) heeft verloren tegen Volley Tilburg. Komen jullie ons weer Covid-proof aanmoedigen?