Bok DS 1 – Cegelec ZUVO DS 1

Wedstrijdverslag BOK dames 1 – ZUVO dames 1

Afgelopen zaterdag was het weer zover voor dames 1. De tweede wedstrijd van het seizoen was dit keer tegen Zuvo. Gelukkig deze keer nog met publiek op de tribune, want wij spelen nu eenmaal beter als er publiek aanwezig is. Dit blijkt maar weer uit de resultaten van voorgaande weken. Maar, deze week was het helaas anders; de eerste twee sets liepen niet zoals gepland.

In de eerste set was het nog wat rommelig en onzeker aan onze kant. Er werden onnodige fouten gemaakt door te veel uit te slaan en werd er soms te “makkelijk” naar de tegenstander gespeeld. Kortom, we maakten het onszelf moeilijker dan nodig was, waardoor de setwinst lang hebben uitgesteld. Gelukkig wisten we de set na 26-24 binnen te halen. Helaas was de tweede set een ander verhaal. We kregen de service van de nummers 6 en 7 niet goed onder controle. Dit zorgde voor onnodige achterstand en kon helaas niet meer worden ingehaald. De set ging helaas met 19-25 naar Zuvo.

Na deze setverlies veranderde iets in het team. De frustratie werd omgezet in vertrouwen. Onnodige fouten werden vervangen door verschillende servicereeksen. Daarnaast werd er weer gewerkt voor elkaar. De passes kwamen weer netjes aan het net, blokjes werden prima gezet, prikballen eruit gelopen en er kwamen goede aanvallen. Dames 1 was eindelijk op stoom. Dit resulteerde ook in een ruime setwinst van 25-12. Gelukkig wisten we deze flow in de vierde set vast te houden. Want met 2-1 voorstaan heb je nog niet gewonnen, maar dat wilden we wel. Met deze instelling startten we aan de vierde set. Gelukkig resulteerden het ook wederom in een setwinst. De laatste set werd met 25-15 afgesloten. Dankzij prima teamwork, servicedruk en aanvalskracht hebben we de wedstrijd met 3-1! Goed gedaan meiden!

Morgen spelen wij onze derde wedstrijd van dit seizoen, uit in Goirle tegen Dunamis. Helaas zonder publiek, maar in gedachten is iedereen erbij!