BOK DS1 – VC Bravo DS1

3-1

De thuiswedstrijd van BOK DS1 tegen VC Bravo DS1 begon op zaterdag 9 oktober anders dan normaal. We stonden 8 vrouw sterk in plaats van de verwachtte 9 vrouw voor deze wedstrijd. De avond voor de wedstrijd werd bekend dat middenspeelster Jessica noodgedwongen nog 2 extra dagen in Valencia, door te veel mist op het vliegveld (heel vervelend, vooral voor Jessica zelf natuurlijk!).

Hierdoor misten we een midden en werd deze positie vervuld door Carleijne, die ook op deze positie haar punten heeft weten te scoren in de wedstrijd.

De eerste set begon het team heel sterk met een ruime voorsprong, onder andere door de servicedruk en het sterke blok wat werd neergezet. Hierdoor was de overwinning van set 1 al veilig gesteld, ook al kwamen de dames van Bravo terug en eindigde de set met 25-19 voor BOK.

Door de verminderde achterstand van Bravo in set 1, hielden ze deze energie vast in set 2. Hierdoor bewees deze set veel pittiger te zijn voor de BOK dames dan verwacht. BOK begon meer fouten te maken in deze set, waardoor hun spel matig was in vergelijking met de voorgaande 1ste set. Hierdoor ging de overwinning van de set naar de dames van Bravo met 25-18.

Toen in het begin van de derde set hetzelfde dreigde te gebeuren, maakte het spel van de BOK dames een omslag en werd er hard en fanatiek geknokt. Dit was een spannende set, want Bravo zat ook nog steeds in the flow. Uiteindelijk ging de overwinning in deze set naar de dames van BOK, die met het harde knokken zeker verdiend was. Zij wonnen deze spannende set met 26-24 van Bravo.

In de vierde set gingen BOK en Bravo gelijk op in spel. Stephanie bracht in het begin BOK naar een voorsprong van 4 punten met haar servicedruk. Deze set bleef ondanks deze voorsprong, ontzettend spannend, al was wel te zien dat BOK hun erg fanatieke energie uit de derde set wist voort te zetten. Er werd gevochten hier voor de overwinning aan beide kanten van het net. Uiteindelijke bewijsten de dames van BOK zich als de echte overwinnaars van deze wedstrijd met hun vechtlust en wonnen de set, en hiermee ook de wedstrijd, met een score van 25-22.