Bladel DS 1 – Bok DS 1

Dit keer moesten we in Bladel zijn. 

Nadat alle tassen in de autootjes waren gepropt, konden we vertrekken. De routeplanner gaf aan dat het sneller was om via België te rijden. In de auto zat de sfeer er al goed in. Want naast de leuke gesprekken konden we uiteraard uitgebreid genieten van de mooie herfstkleuren aan de rand van de snelweg. Bij aankomst hebben we vooraf nog een drankje gedaan in de kantine. Waarbij sommige kopjes al gingen hangen. Niet omdat ze er geen vertrouwen in hadden, maar de verwarming stond behoorlijk hoog. Dus enkelen onder ons, werden er iets wat rozig van. 

Dus het wordt tijd voor actie! We begonnen sterk de eerste set. Zo sterk dat we zelfs met 6-16 voor stonden.  Helaas kregen we een sterke service tegenover ons en hadden we er geen grip op. Waardoor we ze tot 16-17 hebben laten terugkomen. We hebben de set binnen gehaald met 20-25. Alleen hebben we hun de ruimte gegeven om in de wedstrijd te komen, wat ons duur is komen te staan qua setpunten. 

Dit hebben we gemerkt in de 2de set. We kregen veel meer tegenstand, dan in de eerste set. Er werd een goed blok neergezet en onze gaten werden goed opgezocht. Met vlagen hebben wij goed gespeeld. Helaas waren deze vlagen niet lang genoeg om de set binnen te halen. Waardoor de setwinst naar Bladel ging met 25-21.

Deze uitslag van de 2de set was teleurstellend. Want we voelden ons wel de betere partij. Als we kijken naar wat voor power er terug te zien is bij Isolde en Lynette, wat voor blokken er door Jessica en Marit worden gemaakt, de variatie in set-ups wordt gegeven door Alyssa en Muriël en de tactische plaatsballen van Dinah en Carleijne. Dan zou je toch denken dat er genoeg kwaliteit in het team zit?! Gelukkig was het ook zo voor de derde set. We waren weer back on track. De set was voor ons. 

Dan zou je denken, we gaan door waar we mee bezig waren. Maar helaas dat viel tegen. Eigenlijk ontbrak het aan het welbekende puntje op de i.  Naast dat waren er ook nog een paar ongelukkige ballen die in ons nadeel vielen. De set gaat naar meiden van Bladel. Op naar de 5de set! 

Eigenlijk loopt het vanaf het begin van de 5de set lekker. Het dieseltje is op gang. We pakken meer ballen, maken tactische keuzes en zetten een prima blok neer. Zo herkennen we ons eigen spel weer. Uiteindelijk winnen we de set ook en is de winst gelukkig voor ons. Hebben we ons beste spel laten zien? Nee. We kunnen veel beter en we hopen dit ook thuis te kunnen laten zien. 

Maar eerst even de focus op de wedstrijd van aankomende zaterdag! Go Green!