Bok DS 1 – Dunamis DS 1

Na de 2-3 winst van vorige week tegen Bladel, waren we deze keer uit op meer punten. We wisten alleen van te voren al dat dit niet makkelijk zou worden tegen Dunamis vanwege hun slimme spel. 

In het begin van de eerste set liepen we gelijk op. Het lukte Dunamis echter halverwege de set een kleine voorsprong van vier punten te pakken. Gelukkig wisten we dit mede door onze servicedruk aan het eind van de set weer recht te zetten. We pakten zelfs de voorsprong en kwamen in een goede flow. Alyssa wist de set-ups lekker te verdelen en het blok van Dunamis was hierdoor de weg kwijt. We wonnen de set uiteindelijk met 25-22.

Het begin van de tweede set was een herhaling van het begin van de eerste set. Tot 13-12 liep het gelijk op, maar daarna lukten het ons om wat punten op rij te scoren. Isolde wist veel aanvallen van Dunamis te verdedigen, waarna Carleijne en Lynette de set-up van Alyssa hard binnen sloegen. Het werd uiteindelijk 25-22. 

Toen werd het tijd voor de beruchte derde set. Waar we in de eerste en tweede set veel servicedruk wisten te brengen, maakten we in de derde set juist veel servicefouten. Dunamis wist hier optimaal gebruik van te maken. We hadden dan ook geen antwoord op hun variërende aanvallen op mid. De derde set ging hierdoor met 17-25 naar Dunamis. 

In de vierde set kwamen we al snel op een 5-0 voorsprong door de service van Alyssa. Helaas wisten we deze voorsprong gedurende de set niet vast te houden. We maakten aardig wat eigen fouten en opnieuw was de midaanval van Dunamis goed op dreef. Dunamis kwam hierdoor weer op voorsprong en wist dit vast te houden tot het einde van de set. Het werd uiteindelijk 22-25. 

De stand kwam op 2-2, wat betekende dat er een vijfde set moest worden gespeeld. We kozen ervoor om aan onze vertrouwde kant te beginnen en dat was te merken: we kwamen op 5-2 voorsprong. Helaas kwam er toen een goede service-serie van Dunamis waar wij geen antwoord op hadden. We kwamen niet tot aanvallen toe en de dames van Dunamis wisten uit te lopen. We keken hierdoor tegen een achterstand van drie punten aan, maar we gaven niet zomaar op. We knokten ons terug tot 13-13 door onder andere een ace van Jessica. Ondanks onze comeback trok Dunamis uiteindelijk aan het langste eind. We verloren helaas de vijfde set met 13-15.

Hoewel we 2-3 hebben verloren, hebben we wel een lekkere pot gevolleybald. Volgende week hebben we een keer volleybal-vrije zaterdag, maar 20 november nemen we het weer thuis op tegen ZUVO om 16.00!