Mytilus HS 2 – Bok HS 1

En weer een zege op Mytilus.

Uiteraard is het bij H1 traditie dat degene ,die iets over de wedstrijd zegt na afloop, direct door 3 man (Jack voorop) gebombardeerd wordt tot auteur van het wedstrijdverslag. Ondergetekende was de gelukkige dus, die ongeveer net op adem is gekomen van de 4-setter. Conditiegebrek? Ongetwijfeld! Covid? Kan meegespeeld hebben! 4 punten? Ja zeker!!

Na de eenvoudige 4-0 thuis tegen Mytilus was wel zeker dat het in het Omnium lastiger zou worden. In Kapelle werd de handdoek snel gegooid door Mytilus, maar met wat publiek er bij werd het iets langer spartelen voor de Goesenaren.

Eerst natuurlijk zaak om de zaal überhaupt te bereiken, met deurcontroles , mondkapjes tot de zaal , ook vanaf de kleedkamer naar de zaal, al een dingetje. Verliep trouwens wel goed en zonder problemen, mede omdat H1 uiteraard de sportieve ambities niet wilde inleveren en netjes gevaccineerd was.

Dan met Reza er bij ging onze gemiddelde leeftijd uiteraard met zo’n 20 jaar omlaag en eigenlijk verliep het allemaal best behoorlijk. Vooral onze servicedruk leverde nogal wat puntjes op en gecombineerd met de buitenaanval van Mytilus, die 34 van de 33 ballen uitsloegen, zijn we alleen in de 2e set in de problemen gekomen en verloren die na van achterstand te zijn teruggekomen met 25-20. Set 1,3 en 4, werden overtuigend binnengesleept met 25-19, 25-13, 25-19 en de 1-3 voor Bok was een feit. Laatste set leek Mytilus nog tegen te spartelen maar een aantal servicepunten/passfouten later waren de 4 punten binnen.

Na afloop nog even gekeken of er in de aanpandige zaal behoefte was aan een optreden van volleyballers met bezweet en ontbloot bovenlijf, maar er bleek geen interesse voor een Streetdance-like showtje van H1, maar die hadden we tenslotte al in 4 sets gegeven in Zaal 2. Dan maar een biertje en de reis naar huis aangevangen.

PS Onze 2e plaats lijkt veilig voorlopig maar als de Brug dit schema aanhoudt gaan we ergens in April een nieuwe competitie/indeling krijgen.

Mark Paul