Bok HS 1 – Brug HS 1

Op de laatste zaterdag van september ging heren 1 met nog een jaartje erbij (nog gefeliciteerd Jerry)weer aan de bak. Deze keer met een selectie van 8 man en een coach Senior tegen het altijd lastige Brug. De eerste set begon met Arjan als spelverdeler, Rinus en Jerry op buiten, Karl en Jelle op midden en Jack in de diagonaal. Met een matige start stonden onze mannen al snel een aantal punten achter, maar met een goede serie aan services van Jack werd de kleine achterstand omgezet in een voorsprong 21-15. Set gespeeld zou je denken. Helaas was niets minder waar en bleken de mannen van Brug ook goed te kunnen serveren waardoor de voorsprong weer als sneeuw voor de zon verdween, 21-20. Met veel moeite en nog een beetje hulp van de scheidsrechter probeerde de mannen van Bok de set alsnog binnen te halen. Helaas bleek Brug in de eerste kwart te sterk 24-26.

De startopstelling bleek niet genoeg en dus was het tijd voor verandering. Jack wisselt met zijn broer om verwarring te veroorzaken bij de tegenstander, Rinus gaat diagonaal spelen en Rinie op buiten. Toch was er nog wat onrust, Brug had een speler die wat later was, een jonge kerel die hard kon slaan, als dat maar niet voor problemen gaat zorgen. Met een goede focus begon Bok de 2e set. Door een goede servicebeurt van Rinus werd er een stevige voorsprong opgebouwd. De jonge kerel van Brug kon toch niet zo goed aanvallen als verwacht dus alles leek goed te gaan, helaas kon hij wel serveren waardoor de voorsprong snel kleiner werd. Met bloed en zweet vocht Bok zich door de 2e set heen en werd deze gewonnen met 25-18, nu maar hopen dat de tranen achterwege blijven.

Na de uitputtingsslag van de 2e set werd het tijd voor de oude Rinus om plaats te maken voor de jonge Rein. Ook Jerry werd gewisseld met Jack. Vol goede moed werd de 3e set gestart. De teams bleven goed aan elkaar gewaagd de eerste helft van de set. De tweede helft van de set viel toch de kant op van Bok, dat kan ook niet anders als je met 7 tegen 5 speelt. Brug probeerde het tij nog te keren met een goede service serie maar de buit was binnen, 25-21.

De 4e set, hopelijk ook de laatste set, de brandstof van de dieselmotor was namelijk bijna op. Om het laatste beetje uit de tank te halen werd Karl gewisseld voor Rinus die ook nog een set in het midden mocht spelen. In deze laatste set wist geen enkel team uit te lopen, het werd 5-5, 10-10, 15-15, 20-20. De dissel was bijna op en geen van de twee teams wilde zich gewonnen geven. Gelukkig was daar onze redder in nood, Rinus, die met een serie goede services de voorsprong wist uit te bouwen naar 24-21 en dat bleek genoeg te zijn om de set toch nog binnen te halen met 25-23. Twee wedstrijden, twee keer winst en nu een weekje uitrusten om de week daarna de koploper thuis te ontvangen.